Birthday Party

Kreativne ideje za naslednjo rojstnodnevno zabavo!

Rostnodnevna zabava vašega otroka je odlična priložnost, da postanete kreativni. Ta stran vsebuje veliko priporočil in idej, kako zabavo vašega otroka narediti za nepozabno doživetje in posebno izkušnjo za celotno družino ter vse prijatelje.

Še kako dolgo do mojega rojstnega dneva?

Nekaj dni pred rojstnim dnevom vašega otroka izdelajte koledar za odštevanje! Tako bo lahko vaš otrok za vsak končan dan odtrgal list s koledarja. Na ta način bo otrok še bolj navdušeno čakal “veliki dan”.

Za pripravo koledarja morate samo izrezati 30 pisanih kosov papirja velikosti A6 in na vsak papir napisati številke od 1 do 30. Koledar bo še bolj zanimiv in oseben, če boste strain okrasili npr. z rožami ali živalmi. Številke postavite v pravi vrstni red – od največje do najmanjše: 30 na vrh, nato sledi 29, 28 itd. Zatem še samo naredite luknjo na vrh, potegnete vrvico skozi in obesite koledar na steno in štejete skupaj z otrokom dneve do rojstnega dne tako, da vsak dan odtrtage 1 list.

Otrok pa bo v vsakem trenutku vedel, koliko noči bo še moral prespati do “velikega dne”.

Pisana tematska zabava

Rojstni dan vašega otroka naj bo poseben dan. Ravnotako tudi zabava za rojstni dan. Lahko se odlično zabavate, če določite tematiko zabave vnaprej in tej tematiki ustrezno pripravite tudi dekoracijo. Dobra ideja za fante je “piratska zabava”, "pogumna viteška zabava", "nogometna zabava" ali "kavbojci in indijanci". Punce imajo zelo rade ideje kot npr. "vilini in vile", "cirkus", "poniji" ali "princeskina zabava".

Najprej pripravite vabilo, ki ustreza tematiki zabave. Otrok jih lahko vsem povabljenim razdeli v šoli. Na dan zabave naj celotno dogajanje ustreza tematiki zabave: decorations with zastavice, prtički, kozarci in slamice. Vsak otrok naj dobi klobuček ali masko v skladu s tematiko. In ne pozabite vrečke z darilom za vse goste – Vsak otrok v njej dobi malo igračko ali sladkarijo.

Otroci imajo radi klasične igre kot npr.  slepec na blef, človek ne jezi se itd. – tudi te lahko prilagodite tematiki zabave.

Vrhunec dneva je lahko iskanje zaklada oz. ti. “piñate”, to je pisana figura iz papirja, ki se tradicionalno uporablja v Mexicu in Španiji, napolnjena pa je z pisanimi sladkarijami in malimi darili za otroke oz. goste zabave.

Fotografije najboljših trenutkov

Posnemite najboljše trenutke dneva na fotoaparat. Na koncu zabave lahko natisnete fotografije za otroke na vašem računalniku in naredite okvirje za slike za vsakega otroke. Fotografije zalepite na kos kartona. Vsak otrok pa lahko okrasi okvir za sliko glede na to, kako mu je všeč. Okvir lahko pobarva, poriše ali pa nanj zalepi različno dekoracijo, kot npr. suho listjre, školjke, kamenčke, perlice itd. Na dnu pa napišete ime vsakega otroka in datum zabave. To je zelo lep spomin na zabavo, ki sig a otrok lahko kadarkoli prikliče samo s pogledom na sliko.