Pogosta vprašanja

1) Kaj lahko storim, če mi nekaj lepila pade na oblačila?

Čeprav večina naših lepil ni tekočih, lahko včasih dobite lepilo na rokav. Oblačila predhodno namočite v hladni vodi približno 10 minut.

Upoštevajte navodila za pranje na etiketi oblačila in ga ne čistite s kemičnimi sredstvi.

2) Kako lahko ohranim lepilo v dobrem stanju?

Za dolgotrajne rezultate namestite pokrovček na lepilo in ga pravilno zaprite, ko ga ne potrebujete več kot dve minuti. To bo preprečilo izsušitev.

Vsa lepila imajo rada toplo in prijetno. Zato jih zaščitite pred zmrzovanjem.

3) Na kaj moram biti pozoren, ko ustvarjam z otroki?

Pritt lepila v stiku so brez topil, Pritt Original lepilo v stiku pa je celo brez PVP. Nekateri naši izdelki so sestavljeni iz majhnih delov (npr. tekoča lepila), zato niso primerni za otroke, mlajše od 3 let in jih je treba uporabljati pod nadzorom staršev.

4) Kako lahko sploščim zanke traku, ki se pojavijo v mojem Pritt lepilnem rolerju?

Če se v vašem Pritt lepilnem rolerju pojavi zanka traku, jo uporabite trikrat ali večkrat na kosu papirja. Tako bo zanka izginila.

Najnovejši modeli lepilnih rolerjev Pritt imajo gumb, ki še olajša sploščanje zank.

5) Zakaj so rolerji za lepilo različnih barv?

Z barvami ločimo izdelke za trajno in netrajno lepljenje.

Izdelki za trajno lepljenje so označeni z rdečo barvo, netrajni izdelki pa imajo svetlo rumen del. Tako jih boste zlahka razločili na svoji mizi.

6) Katera je najboljša metoda za …

... lepljenje fotografij?

Priporočamo uporabo Pritt Original lepila v stiku.

… ali kreativno izdelujete s papirjem?

Priporočamo uporabo Pritt Original lepila v stiku.

... ali izdelujete s klobučevino, tkaninami in oblačili?

Priporočamo uporabo izdelkov Pritt lepil v stiku in Pritt univerzalnega lepila. 

… popraviti večje površine?

Priporočamo uporabo izdelka Refillable Roller.

... obesiti plakate na steno?

Priporočamo uporabo izdelka Multi Tack.

7) Koliko truda Pritt vlaga v vprašanja trajnosti?

Ob priznavanju potrebe po uskladitvi gospodarskih, ekoloških in družbenih ciljev Henkel aktivno sprejema odgovornost znotraj svojega področja vpliva in prispeva k globalnemu izvajanju trajnostnih rešitev.

Leta 1991 je Henkel začel razvijati alternative za različne surovine. Za Pritt Stick je Henkel prvi zamenjal surovine na osnovi mineralnih olj z ustreznimi obnovljivimi surovinami.

Kupci in potrošniki so lahko tako odvisni od dejstva, da so bili Henklovi izdelki in tehnologije temeljito preizkušeni, da se zagotovi, da so ob predvideni uporabi varni za zdravje in okolje.

Na primer, naša celotna linija lepil v stiku je brez topil. Približno 90 % lepilnih sestavin, uporabljenih v Pritt stiku, je narejenih iz obnovljivih surovin, vključno z vodo.

Embalaža Pritt lepila v stiku je brez PVC-ja in je certificirana za skladnost s strogo zakonodajo EU o varnosti otrok. Korekcijski rolerji Pritt Refill so enostavni za ponovno polnjenje, kar pomaga prihraniti vire in se izogniti odpadkom.

8) Ali je res, da je bilo Pritt lepilo v stiku prvo lepilo v stiku?

Da, leta 1969 je Henklov inženir, dr. Wolfgang Dierichs, izumil Pritt lepilno palico. Ko je videl žensko, ki nanese šminko, se mu je porodila ideja o razvoju takšne lepilne palice. Dr. Dierichs je pomislil: "Zakaj ne bi ustvarili lepila v obliki šminke, ki je hitro, čisto in natančno?" – in tako se je rodilo Pritt lepilo v stiku. 

Od takrat svet lepljenja ni bil nikoli enak – potrošniki so končno imeli čist in priročen način lepljenja!

V več kot 30 letih, odkar je na trg prišlo prvo "lepilo v stiku", je Henkel prodal več kot milijardo lepil v 121 državah, s čimer je Pritt prepoznan kot prava blagovna znamka po vsem svetu.

9) Kako lahko preprečim, da bi se palice izsušile?

Poseben nepredušni sistem pokrov + cev ohranja lepilo sveže dlje časa. To podaljša življenjsko dobo izdelka za nekaj let, kar pomaga prihraniti vire in se izogniti odpadkom.

10) Kateri je najprimernejši izdelek za kolaž?

Priporočamo uporabo Pritt lepila v stiku, saj je njihova uporaba še posebej čista in enostavna. Prav tako je kot nalašč za lepljenje vseh vrst materiala za ustvarjanje kolažev, slik, modelov itd.

11) Rad bi izvedel več o zgodovini Pritta. Kako se je začelo?

Leta 1967 je Henklov raziskovalec dr. Wolfgang Dierichs prvič dobil idejo za Pritt lepilo. Potrebovali smo le dve leti, da smo razvili prvo Pritt lepilo v stiku, ki je spominjalo na tubo šminke: majhen in priročen, čist za nanašanje in vedno pripravljen za uporabo. To je bilo leta 1969.

Od takrat je Pritt nenehno na novo izumljal lepljenje: od večnamenskega lepila Pritt (1972) do inovativnega Pritt lepilnega rolerja (1989), lepila Pritt Crafting (2010) in prenovljenega Pritt Stick (2011). Pred kratkim so se pojavile inovacije v dekorativnem portfelju, s lansiranjem prvega lepila z bleščicami (2016).

Leta 1995 je Henkel kupil posel z rolerji od nemškega podjetja Pelikan. Pod svojim vodstvom kot vodilni proizvajalec lepil na svetu je Henkel dodatno razširil svojo ponudbo rolerjev, tako da vključuje nove, kompaktne in ergonomske oblike za popravljanje in lepljenje.

Visoki standardi naših izdelkov so bili skozi leta priznani z mednarodnimi nagradami.

Za dodatne informacije o zgodovini Pritta obiščite razdelek »O Prittu«.

12) Kdo je Pritt lik?

Pritt lik je prijazen značaj znamke Pritt.

Lik je leta 1987 izumil g. Arnold Sindle v Manchestru v Združenem kraljestvu.

Leta 2007 je bil Pritt lik prvič predstavljen na Pritt lepilih v stiku.

13) Imam idejo, ki bi jo rad delil! Kako lahko pridem do vas?

Vedno iščemo nove in zanimive ideje! Prosimo, da nas kontaktirate.

14) Imam nekaj pripomb o vašem izdelku. Kako lahko stopim v stik s Prittom?

Zelo nas zanima vaše mnenje o naših izdelkih. Če imate kakršne koli pripombe ali predloge za izboljšave, nas kontaktirajte.