Pritt zgodovina

Pritt zgodovina

Leta 1969 je Henkel izumil prvo lepilu v stiku na svetu in od takrat svet lepljenja ni bil več nikoli enak. Odkrijte najbolj nepozabna dejstva in dogodke, ki so se zgodili od lansiranja znamke, kot so sprememba dizajna skozi leta in tehnološki razvoj. Oglejte si Prittovo ozadje in si preberite, kako je bila zgrajena naša svetovna blagovna znamka in kako je bila izstreljena v vesolje.

1969

Leta 1969 Henkel izumi prvo lepilo v stiku na svetu, potem ko je preučil "enostavnost zasuka" in priročnost aplikatorjev za šminko. Od takrat svet lepljenja ni bil več nikoli enak, saj so potrošniki končno imeli čist in priročen način lepljenja! Skoraj 50 let po tem, ko je prvo "lepilo v stiku" prišlo na trg, je Henkel prodal več kot milijardo lepil v 121 državah, s čimer je Pritt prepoznavna kot prava blagovna znamka po vsem svetu.

1971

Pritt lepilo v stiku je na voljo v 38 državah. Vedno več ljudi prepozna blagovno znamko in njeno kakovostno proizvodnjo.

1988

Dizajn lepila v stiku je lansiran in lepilo je sedaj lažje uporabljati.

1995

Leta 1995 Henkel kupi posel z rolerji od nemškega podjetja Pelikan. Pod svojim vodstvom kot vodilni svetovni proizvajalec lepil Henkel dodatno širi svojo paleto korekturnih sredstev v roli, da vključuje nove, kompaktne in ergonomske oblike za popravljanje in lepljenje.

1999

Leta 1999 Henkel na trg prinaša "suho" poudarjanje kot najnovejši dodatek v svoji ponudbi korekturnih rolerjev. Ta edinstven osvetljevalec je suh in izbrisljiv. Poleg tega Henkel vstopa na trg trakov z izumom enoročnega rolerja za trak.

2000

Medtem ko drugi vstopajo v novo tisočletje na VELIK način, Henkel leto 2000 začne z uvedbo najožjega korekturnega svinčnika za popravke posameznih znakov. Zdaj lahko tudi najmanjše napake hitro prekrijete samo z eno potezo!

2001

Pritt ni le svetovna blagovna znamka, marca 2001 dobesedno postane blagovna znamka "globalno"! 17. marca 2001, točno ob 09:23, se iz kozmodoma Bajkonur v Kazahstanu dvigne raketa Sojuz s tovorom izdelkov Pritt, namenjenih na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS). Na krovu ruski kozmonavt Jurij Usačev, poveljnik ISS, osebno preizkuša izdelke Pritt. Po strogi vsakodnevni uporabi pod ničelno gravitacijo in v drugih ekstremnih vesoljskih pogojih je Pritt uradno prejel ekskluzivni pečat "Space-Proof Quality".

2003

Leta 2003 Henkel lansira nekaj zanimivih novih izdelkov: "PowerPritt" združuje moč večnamenskega lepila s priročno obliko lepila. "Pritt brez škarij" je prozoren trak z nazobčanimi robovi, tako da ga je mogoče zlahka raztrgati z roko. ""KidsArt"" je naša obsežna ponudba izdelave. In nenazadnje so naši novi ""Refill Rollers"" (lepljenje in popravljanje): so manjši, boljši in vsebujejo 17 % daljši trak.

2005

Predstavitev Pritt "Korekturnega Comfort rolerja" omogoča potrošniku, da popravi tudi bočno. Dosleden razvoj palete rolerjev se obrestuje: ""Correction Comfort Roller"" sledi uspehu Pritt ""Glue Compact Roller"", zmagovalcu natečaja za inovacije ""Produkt leta"" (FVKK). Zaradi izjemne zasnove je Pritt korekturni roler za stransko korekcijo prejel ""Red Dot Design Award 2005"".

2009

Pritt predstavlja svojo paleto tekočih lepil, ki so na voljo v 40g in 90g plastenkah. Edinstvena oblika steklenic omogoča enostavno in natančno rokovanje pri vseh vrstah izdelave. Zaradi ergonomske oblike in formule brez topil je to lepilo idealno za otroke. Za mlajše otroke je Pritt razvil posebno linijo ponija in piratov.

2010

Letošnje leto je nepozabno po lansiranju "ECOMfort Correction Roller"" z lupinami iz 89 % obnovljivih materialov. Na sejmu v Hannovru 2010 je prejel 3. mesto za ""Bio-based material of the Year"".

Istega leta Pritt razkrije svojo novo serijo "Refill Roller"" s sredinskimi in stranskimi korekcijskimi valji, narejenimi iz približno 50 % reciklirane plastike.

2011

Pritt predstavlja novo "Best Pritt Stick Ever", ki je zaradi svoje nove formule z 90 % naravnih sestavin* varnejša za uporabo za otroke in je še bolj gladka, močnejša in čistejša kot kdaj koli prej. Idealen je za vse projekte izdelave papirja in kartona. (*vključno z vodo)"

2014

Letos je Pritt ponovno predstavil svoja barvna lepila v stiku za zabavno dekoracijo. Barvni Pritt Stick ostanejo obarvani v rožnato in zeleno! Otroci lahko svoje projekte okrasijo z dodajanjem bleščic ali česar koli drugega, kar si lahko zamislijo. Na voljo tudi v barvni paleti Rainbow, štiri palčke v različnih barvah za še bolj barvit način dekoracije. Še bolje pa je, da so vsi izdelki na voljo v Prittovi edinstveni formuli 90 % naravnih sestavin (vključno z vodo).

2015

Pritt lepilu v stiku ima čarobni zasuk! Pritt je ponovno predstavil Magic Stick v edinstveni, patentirani formuli 90 % naravnih sestavin*. Čarobna modra palica postane modra, vendar se posuši prozorna, tako da otroci vedo, kje so že nanesli lepilo, ko ustvarjajo (*vključno z vodo).

2016

Pritt lansira nova lepila v stiku z bleščicami v rdeči in rumeni barvi. Otroci lahko uživajo v neomejeni ustvarjalnosti, enostavnosti rokovanja in uporabe ter odličnem času sušenja in zmogljivosti. Starši so lahko pomirjeni, saj formula temelji na 90 % naravnih sestavin*, je pralna pri nizkih temperaturah, cenovno ugodna in zato brez nereda! (*vključno z vodo).

2017

Pritt lansira nove korekturne in lepilne rolerje. Nič več trganja popravkov zahvaljujoč novi gibljivi konici, ki vam omogoča popravljanje v katero koli smer. Novi lepilni rolerji z novo generacijo lepilnega traku, brez trganja in nizanja. Gladka in natančna uporaba za čisto popravljanje in lepljenje.