Proizvodnja

Ali ste vedeli, da je Henkel prvo podjetje, ki je izumilo koncept lepila? Po tem novem izumu smo lansirali Pritt, edinstveno blagovno znamko, ki izdeluje lepila iz krompirjevega škroba. Ta vrsta aplikatorja se je izkazala za enostaven in priročen način lepljenja ter je najboljša rešitev lepljenja za otroke: enostavno, čisto in varno. Odkrijte, kako so naši izdelki izdelani, distribuirani in omejeni ter kako smo izboljšali svoj proizvodni proces, kot  pred skoraj 50 leti.

Izdelava Pritt lepila v stiku

Ali ste vedeli, da je Henkel leta 1969 izumil prvo lepilo v stiku? Ta ideja je prišla s preučevanjem tube šminke in udobja, ki jo je nudila ob nanosu. Ta vrsta aplikatorja se je izkazala za enostaven in priročen način lepljenja ter je najboljša rešitev lepljenja za otroke: enostavno, čisto in varno. Odlične ideje lahko pridejo od koder koli!

Naša ekipa znanstvenikov

Danes ima Henkel veliko znanstvenikov, ki razvijajo nove izdelke in svoje ideje preizkušajo v laboratorijih. Idejo kuhanja uporabimo za izdelavo lepil v stiku. Znanstveniki ustvarijo "recept" lepila, ki ga nato uporabimo za proizvodnjo naših izdelkov.

Pritt lepilo v stiku "kuhinja"

Tu se začne proizvodnja – v Henkel Pritt lepilo v stiku "kuhinji". Velik rezervoar se uporablja za mešanje vseh sestavin lepila, ki se nato kuhajo po našem posebnem ""receptu za lepilo"".

Ko se lepilo zmeša, ga črpamo navzdol do talne linije do polnilne postaje.

Nazaj v preteklost

Pred skoraj 50 leti se računalniki za izdelavo lepila v stiku niso uporabljali. Danes naša tovarna deluje učinkoviteje in celoten proces je mogoče natančno spremljati računalniško, čeprav morajo nekatere korake še vedno nadzorovati naši znanstveniki.

Tovarna

Postopek polnjenja se začne, ko se prazne cevi za lepilo prepeljejo iz velikega zadrževalnega koša navzgor po premični rampi in na transporter za polnjenje.

Henkel proizvaja tri velikosti lepilnih palčk: 10, 20, 40g. Čeprav imamo različne polnilne linije za vsako velikost, vse tečejo v bistvu na enak način v naših tovarnah po vsem svetu.

Avtomatizacija

Avtomatski stroji pomagajo, da se prazne cevi lepila lepo in pokončno poravnajo. Ti potujejo po tekočem traku na poti do svoje prve postaje, polnilne črpalke.

Tukaj lahko vidite, kako naše 10g tube lepila vstopajo v polnilno postajo. Naše linije lahko napolnijo več kot 200.000 lepil v stiku na dan. V tej fazi mora biti lepilo v tekoči obliki, da napolni cevi, zato je zelo vroče.

Cevi vročega tekočega lepila se morajo premakniti na hladilno postajo, preden jih je mogoče zapreti in obdelovati naprej.

Ohlajene cevi so pripravljene za zapiranje

Avtomatska strojna "roka" lahko zapira veliko hitreje kot človeške roke. Ko so lepila v stiku zaprta, jih položite na pladnje za pakiranje - seveda samodejno - in jih dajte skozi drugi hladilnik, da se prepričate, da se toplo lepilo spremeni v paličico, pripravljeno za uporabo.

To je to!

Lepila so poslana v trgovine in so pripravljena, da vam pomagajo pri vseh vaših "lepljivih" projektih doma, v šoli ali v pisarni - čisto, hitro in natančno.