Data Protection Statement

Splošno

Henkel Slovenija d.o.o., Industrijska 23, 2000 Maribor, Slovenija (v nadaljevanju poimenovan kot Henkel) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče naše spletne strani. Želeli bi vas seznaniti s tem, katere vrste podatkov Henkel zbira in kako se ti podatki uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko uveljavljate svoje pravice glede podatkov, ki se nanašajo na vas.

Vse spremembe te Izjave o varstvu podatkov bodo objavljene na tej strani. To vam omogoča, da se lahko kadarkoli seznanite s tem, katere podatke zbiramo, in kako te podatke uporabljamo.

Ta Izjava o varstvu podatkov ne velja za spletne strani, ki so dostopne prek hiperpovezav na spletnih straneh družbe Henkel.

 

Zbiranje, uporaba in obdelava osebnih podatkov

Ime odgovorne pravne osebe: Henkel Slovenija d.o.o

Naslov odgovorne pravne osebe: Industrijska 23, 2000 Maribor, Slovenija

Henkel uporablja osebne podatke predvsem zato, da svojim uporabnikom omogoči uporabo teh spletnih strani. Kakršnakoli dodatna obdelava podatkov se izvede samo na podlagi drugih zakonskih obveznosti ali dovoljenj ali če je posamezni uporabnik Henklu podal svoje soglasje. Henkel hrani in obdeluje podatke še posebno za naslednje namene:

Ko uporabniki obiščejo spletno stran, Henkel samodejno zbira in hrani določene podatke. Ti podatki vključujejo: IP naslov ali identifikacijsko številko naprave, ki je dodeljena zadevni končni napravi, ki jo potrebujemo za pošiljanje zahtevane vsebine (npr. zlasti vsebine, besedila, slike in informacije o izdelkih kot tudi podatkovne datoteke, ki so na voljo za nalaganje itd.), aktivnosti uporabnikov na spletne strani, tip zadevne končne naprave, uporabljeni tip brskalnika ter datum in čas uporabe.

Henkel hrani te podatke največ sedem dni za namen prepoznavanja in zasledovanja zlorabe.

Henkel uporablja te informacije tudi za izboljšanje predstavitve storitev, lastnosti in funkcionalnosti ter splošnih administrativnih nalog.

Poleg tega Henkel zbriše ali nemudoma zakrije podatke o uporabi, vključno z IP naslovi, kakor hitro ti niso več potrebni za zgoraj navedene namene.

Obdelava in uporaba podatkov temeljita na zakonskih določbah, ki upravičujejo te postopke, z utemeljitvijo, da (1) je obdelava podatkov potrebna za zagotavljanje spletne strani, ali (2) da ima Henkel prevladujoč pravni interes za zagotavljanje in izboljšanje funkcionalnosti in brezhibnega delovanja spletne strani ter da je spletna stran prilagojena potrebam uporabnikov.

 

Nadaljnja obdelava osebnih podatkov

Tabela zahtev za potrošnike

Morda ste posredovali svoje kontaktne podatke preko našega kontaktnega obrazca. Vaše podatke bomo uporabili zato, da bomo lahko odgovorili na vašo zahtevo.

Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke, z utemeljitvijo, da je takšna obdelava podatkov potrebna za obdelavo vaše zahteve.

Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov, na primer v okviru našega upravljanja odnosov s strankami, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je treba, da bi izpolnili zgoraj navedeni namen, ali tako dolgo, kot se to zahteva, če velja dolžnost obvezne hrambe podatkov.

 

Soglasje/umik soglasja

Podatke bomo hranili samo, če je soglasje veljavno ali tako dolgo, kot je treba v primeru kakršnihkoli zakonskih obveznosti v povezavi s hrambo podatkov.

Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete za prihodnost, na primer s klikom na ustrezno hiperpovezavo, ki je navedena v potrditvenem e-mailu, ali če kliknete TUKAJ. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki temelji na soglasju, ki je bilo dano pred njegovim umikom.

 

Oglaševanje po elektronski pošti

Svoje soglasje, da Henkel z vami lahko naveže stik glede ponudb, izdelkov in storitev v povezavi s Henklovimi izdelki poslovnega programa Adhesive Technologies (Lepila in Tehnologije), lahko posredujete preko elektronskega sporočila (e-mail, SMS, MMS, IM) in/ali preko telefona.

Vaše podatke bomo uporabili, kot je navedeno v "Nadaljnja obdelava osebnih podatkov" te Izjave o varstvu podatkov, da vam zagotovimo po meri ukrojeno oglaševanje.

Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete za prihodnost, na primer s klikom na ustrezno hiperpovezavo, ki je navedena v potrditvenem e-mailu, ali če kliknete TUKAJ. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki temelji na soglasju, ki je bilo dano pred njegovim umikom.

 

Piškotki, pixel oziroma koda za skupino obiskovalcev na Facebooku, prstni odtisi

 

Sistem za sledenje spletnih strani

Google Analytics (Googlova spletna analitika)

Ta spletna stran uporablja spletno analitiko Google Analytics, ki jo zagotavlja podjetje Google Inc. (Google). V ta namen je na vašem računalniku nameščen piškotek. Informacije, ki jih generira piškotek o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) se posredujejo do Googlovih strežnikov v Združenih državah Amerike, kjer se shranijo.

Aktivirali smo anonimnost IP naslova, kar pomeni, da bo Google zakril zadnji oktet podatkov IP naslova za države članice Evropske unije kot tudi za druge države, ki so podpisale Sporazum o evropskem gospodarskem prostoru. Popoln IP naslov se bo do Googlovih strežnikov v ZDA posredoval samo v izjemnih primerih.

Google bo v imenu ponudnika spletnih strani to informacijo uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o uporabi spletnih strani za operaterja in pripravo drugih storitev v povezavi z obiskom spletnih strani ter uporabo interneta. Google ne bo združil vašega IP naslova s kakršnimikoli drugimi podatki, ki jih ima v svoji lasti.

Zavrnitev zbiranja podatkov:

Poleg spremembe nastavitev vašega brskalnika lahko onemogočite Googlovo zbiranje podatkov in uporabo podatkov (piškotki in IP naslov), tako da naložite in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na spletni strani: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Aplikacija Google DoubleClick

Na naši spletni strani uporabljamo tržnico Google DoubleClick, da bi ocenili uporabo spletne strani in omogočili po meri ukrojeno oglaševanje Googla in drugih oglaševalcev, ki sodelujejo v programu DoubleClick. V ta namen je na vašem računalniku nameščen piškotek. Ta piškotek zbira informacije o reklamah, ki so prikazane na vašem brskalniku, in reklamah, na katere kliknete. Informacije, ki jih generira piškotek na podlagi vaše uporabe spletne strani, se posredujejo do Googlovih strežnikov v Združenih državah Amerike, kjer se shranijo. Na podlagi zbranih podatkov se na vašem brskalniku prikažejo reklame, ki so pritegnile vaše zanimanje.

 

Zavrnitev zbiranja podatkov:

Poleg spremembe nastavitev vašega brskalnika lahko piškotek DoubleClick trajno deaktivirate tudi s pomočjo vtičnika za brskalnik. Z vtičnikom se deaktivirani status za ta brskalnik ohrani, četudi izbrišete vse piškotke. Vtičnik za trajno deaktiviranje je na voljo na spletni povezavi: https://support.google.com/ads/answer/7395996.

 

Vaše želje in zahteve/Pooblaščenec za varstvo podatkov

Do svojih podatkov imate pravico dostopati kadarkoli. Poleg tega lahko, če so izpolnjene določene zahteve, uveljavljate spodaj navedene pravice:

  • Pravico do popravka,
  • Pravico do izbrisa podatkov,
  • Pravico do omejevanja obdelave podatkov,
  • Pravico do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov,
  • Pravico do prenosljivosti podatkov (od 25. maja 2018).

 

Pravica do zavrnitve

V primeru aktivnosti, povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov, ki se izvaja na podlagi pravnega interesa družbe Henkel, imate pravico, da kadarkoli zavrnete takšno obdelavo podatkov zaradi razlogov, ki izhajajo iz vašega posebnega položaja. Henkel bo nemudoma prenehal z obdelavo podatkov, razen če lahko dokaže pomembne razloge, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če je obdelava podatkov namenjena uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pred pravnimi zahtevki.

 

V teh primerih (ali če imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki kakšna druga vprašanja ali želje), pošljite e-pošto: Henkel Slovenija d.o.o., Industrijska 23, 2000 Maribor, Slovenija (e-pošta: lepilamb@henkel.com).