World of Fantasy

Vstopi z nami v svet fantazije!

 

Pridite z nami in vstopite v svet fantazije! Kaj potrebujete? Samo veliko idej in veliko domišljije. Svet fantazij ni resničen svet, je svet, ki ga lahko ustvariš zase in pripada samo tebi. Z naslednjimi namigi ti želimo pomagati ustvariti tvoj fantazijski svet.

To so samo ideje in predlogi kaj vse lahko ˝zgradiš˝ s svojo domišljijo.

Kakšna bitja živijo v tvojem svetu?

V svetu fantazij lahko živi veliko različnih bitij. Ti pa lahko odločiš katera bitja bodo živela v tvojem fantazijskem svetu. Izberi prebivalce tvojega sveta. Bodo to samo dobra bitja ali boš dopustil, da v tvoj svet pridejo tudi zlobna bitja? Ali želiš, da bodo tvoja bitja živela v miru ali se bodo tudi borila drug proti drugemu? Kakšne dogodivščine naj doživijo?
Tukaj si lahko izbereš svoja fantazijska bitja. Severa pa lahko uporabiš tudi svoje ideje in si izmisliš čisto svoje karakterje.


Čarodeji, magi, čarovnice in čarovniki:

Čarovnice in čarodeji imajo posebne moči. Lahko začarajo, naredijo čarobne napoje, se spremenijo in naredijo čudeže. "Hokus-pokus",  "Abrakadabra"! Veliko jih lahko vidi tudi v prihodnost. Obstajajo dobri čarodeji, hudobni pa lahko povzročajo težave.

Velikani in palčki:

Velikani so ogromni in zelo močni,ampak ali so tudi pametni in modri? Palčki vsekakor so – so zelo inteligentni, zviti in veliko jih lahko čara. Ljudje pravijo, da so tudi pohlepni. Palčki živijo pod zemljo, kje pa v tvojem fantazijskem svetu živijo velikani?

Zmaji:

Zmaji pazijo na zaklad, zato so tudi tako močni in strašni.  So mešanica leva, kače in krokodila. Večina lahko leti in bruha ogenj. Vendar pa so tudi zmaji, ki lahko piha led ali pljuva strup. Poleg svoje ogromne velikosti so tudi zelo inteligentni in imajo posebne moči. Živijo skoraj večno.

Škrati in vile:

Škrati in vile so lepa, duhovna bitja s posebnimi močmi.  Pojavijo se tako hitro kot izginejo. Skoraj nemogoče jih je najti, ker se lahko spremenijo v nevidne. Pokažejo se samo ljudem, za katere želijo, da jih vidijo.

V svoj svet pa lahko spustiš tudi trole, enoroge, zmaje, princese in še veliko drugih bitij.


Kje je tvoj fantazijski svet?

Kot  že ime samo pove, obstaja fantazijski svet samo v tvoji domišljiji.  Vendar lahko svojo domišljijo oživiš. Je tvoj fantazijski svet ogromen, tako velik kot gozd ali park? Potem je gotovo nekje v tvoji bližini prostor, ki je podoben tvojemu fantazijskemu svetu.

Z visokimi drevesi, kjer živijo škrati, zglobokim jezerom, kjer počiva vodni zmaj ali s trawnikom, kjer je škratov brlog.

Ali pa je tvoj svet tako majhen, da ga čuvaš v škatli za čevlje ali škatlici vžigalic? S prebivalci, ki jih lahko vidiš samo s čarobnim povečevalnim steklom in ki jih lahko slišiš samo, če je popolna tišina.

Mogoče si del tvojega fantazijskega sveta tudi sam. Si princ ali princesa, ki živi v gradu ali pa lovec na zmaje, ki živi v jami.  Potem moraš svojo sobo samo tako okrasiti! Ljudje okrog tebe postanejo del tvojega sveta. Godrnjav sosed je zmaj, blagajničarka v bližnjem marketu je vila in tvoj pes ni pes ampak majhen očarljivi škrat.

To kar je posebno in čudovito v tvojem fantazijskem svetu je to, da pripada samo tebi in nikomur ne rabiš povedati kaj se tam dogaja. To je tvoja skrivnost, ki j lahko deliš s svojim najboljšim prijateljem. Vendar svojo skrivnost zaupaj samo nekomu, ki ima tako veliko domišljije kot ti. Samo takrat se lahko skupaj igrata in gresta skupaj v daljni svet dogodivščinam naproti.