Making of Pritt

Proizvodnja izdelkov Pritt

Proizvodnja Pritt lepila v stiku

Ali ste vedeli, da je Henkel iznašel prvo lepilo v stiku leta 1969? Zanimivo je, da je ideja nastala ob študiji embalaže za šminke!

Ta način nanosa se je izkazal kot lahek in priročen način lepljenja. To je najboljša rešitev lepljenja za otroke: lahko, čisto in varno.

Vidite … dobre ideje lahko pridejo od vsepovsod!


Danes ima Henkel veliko znanstvenikov...

... ki razmišljajo o novih izdelkih, njihove ideje pa preizkušajo v laboratorijih kot je tale.

Ste že kdaj naredili torto ali kekse? Na enak način mi naredimo lepila v stiku. Znanstvenik kreira ˝recept˝ za lepilo, ki ga nato uporabimo za izdelavo Pritt lepila v stiku.

Kuhinja˝  Pritt lepila v stiku

Tukaj se začne proizvodnja – Henklova ˝kuhinja˝ Prit tlepil v stiku. V velikem rezevoarju v ozadju premešamo vse sestavine in jih skuhamo po našem posebnem  ˝receptu˝ za lepilo.

Ko je lepilo premešano, ga prečrpamo v spodnje nadstropje na polnilno linijo.

Trideset let nazaj ...

... za proizvodnjo lepil v stiku še nismo uporabljali računalnikov. Danes naša tovarna deluje bolj učinkovito in ves proces lahkonatančno  spremljamo s pomočjo računalnikov.

Še vedno pa morajo določene korake nadzorovati naši strokovnjaki. Tukaj vidite Henklovega tehnika, ki zagotavlja, da je temperatura za segrevanje in ohlajanje vode pravilna.

Zdaj smo v pritličju tovarne

Proces polnjenja se začne, ko prazno embalažo za lepila v stiku prenesemo iz velikega zbiralnika na premikajočo linijo s tekočim trakom.

Henkel proizvaja tri velikosti lepil v stiku: 10, 20 & 40 g. Čeprav imamo različne linije za polnjenje različnih velikost, le-te povsod po svetu delujejo enako.

Avtomatski stroji...

... pomagajo postaviti prazno embalažo za lepila v stiku lepo v vrsto – in pokončno. Embalaža potujejo po tekočem traku do svoje prve točke, polnilne postaje.

Tukaj naša 10g embalaža vstopi v polnilno linijo. Naše linije lahko napolnijo več kot 200.000 stikov na dan. Na tej točki mora biti lepilo v tekočem stanju, da lahko napolnimo embalažo, zato je lepilo tudi zelo vroče. Embalaža z vročim, tekočim lepilom nadaljuje pot najprej do hladilne postaje, kjer lepilo ohladimo.


Ohlajeno lepilo in embalaža sta pripravljena za zapiranje

Avtomatski stroj podaja pokrovčke veliko hitreje kot človeška roka! Ko je lepilo v stiku zaprto, le-te položimo v pakirni pladenj -  seveda avtomatsko – ter ga zapeljemo skozi drugi hladilni prostor, da se prepričamo, da se toplo lepilo spremeni v stik, ki je pripravljen za vas za takojšnjo uporabo!

To je to!

Lepilo v stiku se dostavi v trgovine in je tako pripravljeno, da vam pomaga pri vseh vaših ˝lepljivih˝ projektih doma, v šoli ali pisarni – čisto, hitro in natančno!