Odpluj!

Cast Off - Crafting Video

 • Težavnostna stopnja
  Težavnostna stopnja
  napredno
 • Starost
  Starost
  7 do 11 let
 • Kdo bo ustvarjal
  Kdo bo ustvarjal
  Starši z otroci
 • Tema
  Tema
  Zabava in igre

Crafting Panel: Add title here

Stara barka gre na veliko potovanje

Ta barka je nekaj posebnega.

Materiali:

 • 1 pola barvnega šeleshamerja DIN A3 (29.7  x 42 cm)
 • barvna palčka
 • 1 lesen palčka
 • 2 zobotrebca
 • rumen  filc  (majhen kos zadostuje)
 • Pritt  lepilo v stiku
 • Pritt  univerzalno lepilo

Pripomočki:

 • škarje
 • debela šivanka

Navodila:

Korak 1

Natisni predlogo. Izreži različne dele barke in jih previdno prilepi s Pritt lepilom v stiku na šeleshamer.

Korak 2

Ko se lepilo posuši, ponovno izreži vse dele barke po zunanjem robu. Zdaj lahko začneš s sestavljanjem barke.

Korak 3

Za izdelavo trupa potrebuješ dva stranska dela in spodnji del.  Zapogni bele dele za zlepljenje. Nato zapogni zadnji del spodnje prevleke navzgor. Tako dobiš krmo.

Korak 4

Trikotne dele za zlepljenje namaži s Pritt univerzalnim lepilom in jih natančno zlepi s spodnjim delom.  Ko se lepilo posuši, prilepi še dva velika stranska dela na krmo.

Page 3

Navodila:

Korak 5

Trup je že skoraj gotov. Zdaj zlepi še lok barke.   To narediš tako, da s Pritt univerzalnim lepilom previdno namažeš obe stranici in vmes vstaviš / prilepiš barvno palčko. Trdno stisni, dokler se lepilo ne posuši.

Korak 6

Krmilni del bo narejen iz lesenih palčk.
Preden zalepiš lesene palčke s šivanko naredi luknjo na označenem mestu. Skozi to luknjo boš kasneje namestil jambor, zato je ne prekrij. Zdaj razreži lesene  palčke na pravilne dolžine ter jih s Pritt univerzalnim lepilom zalepi na krmilni del.

Korak 7

Potisni leseno palčko skozi luknjo na krmilnem delu.
Iz spodnje strain pritisni gor pluto. Lažje je, če pluto prej s šivanko prebodeš. Pluto fiksiraj s Pritt univerzalnim lepilom. Drugi del plute prilepi na spodnji del krmilnega dela. Ko se lepilo posuši, namesti  oblepljen del na trup. Pred tem namaži spodnji del plute z lepilom, da stabilno fiksiraš krmilni del na trup.

Korak 8

Zdaj namesti zgornji del. Zapogni bele dele za zlepljenje po označenih črticah in jih zlepi s Pritt lepilom v stiku na stranske dele.  Tudi zgornji del oblepi z lesenimi palčkami.  Lesene palčke razreži na pravilne dolžine in jih zalepi s Pritt univerzalnim lepilom na zgornji del. Na koncu še previdno zalepi zgornji del na krmo.

Instructions:

Navodila:

Korak 9

Prilepi luknje za topove in sidro na trup.
Prilepi krmilo na palčko in ga fiksiraj s Pritt univerzalnim lepilom.

Korak 10

Izreži zastavico iz filca in jo s Pritt univerzalnim lepilom prilepi na zobotrebec.

Korak 11

Prepolovljen zamašek iz plute bo razgledna košara. Z nožem z lahkoto prepoloviš zamašek iz plute. Vendar previdno! Zdaj na pluto prilepi predlogo

Korak 12

Zdaj lahko pripraviš jadro. Za jambor  fiksiraj leseno palčko s Pritt univerzalnim lepilom na vrh jadra.  Označene dele preluknjaj s šivanko, potegni jadro čez  jambor  in ga namesti na razgledno košaro.  Razgledno košaro opremi z zastavico in barka je pripravljena za splavitev. Odpluj!

Namig:

Z velikim kosom šeleshamerja s prilepljenimi predlogami je težko rokovati. Dele je lažje izrezati, če jih najprej izrežeš na grobo. Ko odstraniš nepotrebne dele papirja, preprosto odreži po označenih delih/črticah.

Za starše/odrasle:

Za rezanje plute potrebujete oster nož.
Prosimo nadzorujte ta korak


Na voljo je video!