Create Your Own Game

Skreirajte si lastne igre za vso družino!

Še nimate planov za naslednji vikend? Glede na to, dab o deževalo, zunanje aktivnosti odpadejo! Torej ostanite doma in izkoristite čas za skupno zabavo in ustvarjanje. Čisto sami si lahko enostavno izdelate odlične igre. Vsa družina bo gotovo uživala ob naslednjih primerih.

Modernizirajte klasične zabavne igre

Tradicionalne družabne igre so odlične za deževne dneve ali udobne večere. Brez težav lahko naredite vaše lastne verzije najbolj priljubljenih iger.  Izrežite karto v željeni obliki in na njo prilepite pot oz. potek vaše najljubše družabne igre. Potrebovali boste barvni papir za izdelavo stožcev, ki jih uporaboite za igralne figure. Iz vsake barve papirja izrežite štiri kroge. Iz krogov sestavite stožce – dele, ki segajo preko robov, enostavno zlepite.


Igro lahko res personalizirate tako, da na igralno karto prilepite fotografije družinskih članov. En način, kako to lahko naredite je, da v sredini stožca vstavite zobotrebec in na vrh le-tega pritrdite fotogfrafijo.Naj se igra prične!

Druga popularna igra je  iskanje parov. Kako dobro vaša družina pozna sorodnike? Kako hitro lahko najdete pare med fotografijami, obrnjenimi s sliko navzdol? To je zelo zanimiva igra in gledati morate zelo pozorno, kajti določeni sorodniki so si zelo podobni... Za to igro morate izrezati 20 kosov kartic iz papirja iste barve.  Fotografije sorodnikov zalepite na kartice – 2 sliki iste osebe. Namen igre je najti pare v najkrajšem možnem času.

Družinsko kegljišče

Klasična igra kegljanja je odlična zabava za vso družino. Še posebej, če ima 9 kegljev slike družinskih članov na sebi. Vse kar morate narediti je, da iz 9 praznih steklenic enake velikosti naredite zabavne keglje.

Vsak član družine si lahko izdela lasten kegelj (ali več – odvisno od števila igralcev). Glede na okus posameznika se naj keglji dekorirajo, npr. z rožami ali živalmi. Kot namig: na vrh steklenice lahko pritrdite fotografije posameznih družinskih članov. Za žogo lahko uporabite npr. teniško žogico. Pa pojdimo keglat!

Tek frnikol

Tek frnikol je odlična zabavna igra za mlade in stare! Potrebovali boste nekaj odpadnega materiala, kot npr. prazna škatla od čevljev,nekaj valovite lepenke, prazne role kuhinjskih brisačk ali toaletnega papirja lepilo, različni barvni papir za dekoracijo, par škarij in seveda frnikole.Da frnikole ne odtečejo predaleč, uporabite prazno škatlo ali pa izdelajte lastno igrišče z zaščitnimi robovi. Vaša kreativnost naj ne pozna meja: naredite valove, tunele, naklone itd. In ko delate ovire ne pozabite testirati, če jih bodo frnikole lahko premagale! Ko ste vse prilepili dodajte še barvno dekoracijo in ko se lepilo posuši, frnikole lahko pričnejo tekmo!