Splošna zavezanost

Trajnostni razvoj in socialna odgovornost

V svojih Vizijah & vrednotah je Henkel podal svojo predanost trajnostnemu razvoju in korporativni socialni odgovornosti. S priznavanjem potreb po harmonizaciji ekonomskih, ekoloških in socialnih ciljev, Henkel aktivno prevzema odgovornost ter v svojih zmožnostih prispeva k globalni implementaciji trajnostnih rešitev.
Kot viden znak svoje zaveze je Henkel julija 2003 razglasil svojo udeležbo v United Nations' Global Compact.

Okoljska zaščita in zaščita potrošnika

Okoljska zaščita, varnost, zdravje in kvalitetni vidiki so prednostna naloga Henkla že desetletja. Konstantno izboljšanje na teh področjih je tudi del naših Vizij & vrednot. Odlična kvaliteta naših izdelkov pomeni več kot le udobje in dobro zmogljvost. Vsebuje varne izdelke in ekološko kompatibilnost. Kupci in potrošniki se lahko zanesejo na dejstvo, da so Henklovi izdelki in tehnologije natančno preizkušeni, tako da ob priporočeni uporabi zagotavljajo, da so varni za zdravje in okolje

Pritt lepilo v stiku: Varno za otroke

Pritt lepilo v stiku brez topil je v letu 2009 praznoval svoj 40-i rojstni dan.  Okoljski in ekonomski uspeh: prodanih več kot bilijon izdelkov. Henkel daje velik povdarek na svojo ekološko združljivost in na varnost izdelkov , še posebej, ker te izdelke pogosto uporabljajo otroci. Pritt lepilo v stiku je brez topil, brez PVC in certificirano tako da izpolnjuje strog EU zakonik o varstvu otrok.

Seveda Pritt, ki temelji na obnovljivih virih

Pritt lepilo v stiku prikazuje kako je Henkel surovine olj na osnovi mineralov zamenjal z obnovljivimi surovinami že zelo zgodaj. 1991. je  Henkel začel razvijati alternative različnim surovinam. Možnost najti nadomestek za surovino, ki bi zmanjšala odvisnost od mineralnih olj na osnovi polivinilpirolidona (PVP) je bila zanimiva tudi ekonomsko, saj je veliko povpraševanje po PVP lahko pokrivalo le nekaj dobaviteljev.

Kvaliteta lepil v stiku izdelanih z alternativno surovino mora biti vsaj enaka, če ne  boljša od izdelka proizvedenega iz obstoječih surovin. Škrobni eter je bil identificiran kot potencialna aternativa , saj ima škrob dobre lepilne sposobnosti, ko je pravilno kemično obdelan. Po razvojnem obdobju in testni fazi v obdobju dveh let so bili testi uspešno zaključeni in prva generacija Pritt lepila v stiku na osnovi škroba je bila proizvedena. V letu 2000 je bil PVP dokončno popolnoma zamenjan. Henkel je edini dobavitelj lepil v stiku na osnovi škroba na svetu.

Varni izdelki, backed up by good advice

Kompatibilnost Henklovih izdelkov in tehnologij z zdravjem in okoljem je ocenjeno v detajle. To vsebuje oceno lastnosti posamičnih sestavin, njihovih koncentracij v izdelku ter pogoje v katerih se bo izdelek uporabljal. Če kljub ustrezni embalaži in natančnim navodilom izdelek ni pravilno uporabljen ali se pojavijo napake, lahko Henklovi kupci in potrošniki vedno kontaktirajo  svetovalno službo kot tudi temu namenjene telefonske linije.
Kontakt

Trajnostni razvoj

Veliko uvrstitev in nagrad priznava Henkel kot kot svetovnega vodjo v trajnostnem razvoju in korporativni socialni odgovornosti (CSR). Ker smo te ideale zavzeli že pred desetletji, zdaj že delamo na rešitvah problemov našega časa, kot je npr. rastoča grožnja klimatskih sprememb. S tem v mislih dosledno optimiziramo vse naše blagovne znamke in tehnologije v treh fazah njihovega življenjskega cikla: raziskave in razvoj, proizvodnja in uporaba.

Omejene količine vode, energije in ostalih virov so prepoznani kot svetovni izziv. Sprejeli smo ta izziv in se soočili z njim lokalno v 125 državah. Naš clij je narediti dragocen prispevek družbi. Osnova za to je naša vizija, da naredimo ljudem življenje lažje, boljše in lepše s pomočjo naših izdelkov in tehnologij. Naša pot za dosego tega cilja v trajnostni in socialni odgovornosti je združevanje odlične zmogljivosti z odgovornostjo napram ljudem in okolju.

Nekateri izdelki in njihov trajnostni razvoj

Lepila – Pritt lepilo v stiku

 • 90 % obnovljivih sestavin v skupni lepilni masi: vključno z vodo, brez PVP ali PVA (sestavine na osnovi olja)
 • brez topil
 • vsaj enako močnejše kot večina glavnih konkurentov na tržišču*
 • zalepi do 2 x več z enim stikom kot večina konkurentov*
 • posebna embalaža, ki ne prepušča zraka, poskrbi, da lepilo ostane dalj časa sveže: podaljšan rok uporane, manj odpada
 • pralno v hladni vodi
 • proizvedeno v Evropi (D): krajše razdalje za transport
 • proizvedeno v tovarni z manj izpusti**

* konkurenti > 5x v Evropi
** objavljeno v Henklovem poročilu trajnostnega razvoja 2010, www.sd.henkel.com tainability report, verifiable at www.sd.henkel.com

Korekture - Pritt Ecomfort korekturni roler

 • prvi korekturni roler na svetu z ohišjem narejenim 89% iz reciklirane plastike Solvent and acid free
 • 3. mesto- nagrada za naravni material na sejmu v Hannovru 2010
 • udobno rokovanje: stranski nanos & ergonomična oblika
 • odlično prekrivanje: 8,5m premium korekturnega sloja
 • suha & čista korektura: pisanje možno takoj po nanosu z vsakim pisalom – brez mazanja
 • brez senc in robov pri kopiranju

Korekture - Pritt Compact korekturni roler

 • brez topil ali drugih strupenih sestavin kot večina korekturnih sredstev
 • pisanje možno takoj po nanosu
 • Compact na voljo v dvojni širini (8,4 mm) za ročno pisane tekste
 • proizvedeno v tovarni z zmanjšanimi izpusti*

*Objavljeno v Henklovem poročilu trajnostnega razvoja 2010 www.sd.henkel.com