Zgodovina Pritt-a – nastanek svetovno znane blagovne znamke

1969

1969. leta je Henkel izumil prvo lepilo v stiku na svetu na osnovi študije o šminkah. Od takrat svet lepil nikoli več ni bil enak – lepljenje je za kupca končno postalo čisto in priročno! V več kot 30 letih odkar je na tržišče prišlo prvo lepilo v ˝tubi˝, je Henkel prodal že več kot 1 bilijon lepil v stiku v 121 državah – kar Pritt postavlja na mesto svetovno priznane blagovne znamke.

1971

Pritt lepilo v stiku je prisotno v 38 državah.

1988

Uvedba dizajnerskih stikov.

1995

Leta 1995 je Henkel kupil posel rolerjev od nemškega podjetja Pelikan. Pod njegovim vodstvom kot št. 1 proizvajalcev lepil na svetu je Henkel še razširil svoj program rolerjev z novim, kompaktnim in ergonomičnim dizajnom korekturnih sredstev in lepil

1999

V 1999 je Henkel na tržišče uvedel novost v svojem asortimanu rolerjev - "suho" korekturo. Ta unikatna korektura je tako suha kot izbrisljiva. K temu je Henkel vstopil na tržišče tudi z izumom eno-ročnega rolerja v traku.

2000

Medtem ko so drugi vstopili v milenium na VELIKO, je Henkel v leto 2000 vstopil z najmanjšim korekturnim rolerjem v obliki svinčnika. Zdaj lahko tudi najmanjše napake hitro prekrijete samo s kratkim potegom korekturnega svinčnika!

Zgodovina Pritt-a – nastanek svetovno znane blagovne znamke

2001

Ne samo, da je Pritt svetovno poznana blagovna znamka, je marec 2001 dobesedno uvedel Pritt kot "vesoljsko" blagovno znamo! 17. marca 2001, točno ob 09:23, je raketa Soyuz vzletela iz Baikonur Cosmodom-a v Kazahstanu. Na svojem krovu je ponesla v vesolje izdelke Pritt za mednarodno vesoljsko postajo (ISS). Na krovu je ruski astronavt Yury Usachev, komandir ISS, osebno testiral izdelke Pritt. Ob dnevni uporabi, v ničelni težnosti in pod ostalimi ekstremnimi pogoji v vesolju, je bil Pritt nagrajen z ekskluzivnim pečatom ˝Space Proof Quality".

2003

Leta 2003 je Henkel poslal na tržišče nekaj zanimivih novih izdelkov: PowerPritt  združuje moč večnamenskega lepila s priročno obliko lepila v stiku. Pritt Brez škarij je transparentni lepilni trak z nazobčanimi robovi, ki ga lahko odtrgamo z roko. KidsArt je naš celolit program za kreiranje. Nenazadnje pa še naš novi Refill rolerji (lepila in korekture): so manjši, boljši in vsebujejo 17%daljši trak.

2005

Uvedba Comfort korekturnega rolerja omogoča uporabniku cello stranski nanos.
Tudi dosledni razvoj sortimenta rolerjev se izplača: korekturini roler Comfort nadgrajuje uspeh  Pritt Compact lepilnega rolerja, saj postane zmagovalec tekmovanja inovacij -"Izdelek leta" (FVKK). Zaradi svojega izrednega dizajna je Pritt korekturni roler dobil za svoj stranski nanos nagrado "red dot design award 2005".

2009

Pritt predstavi svoj sortiment tekočih lepil, na voljo v 40g in 90g steklenički. Unikatna oblika stekleničke omogoča lahko in natančno rokovanje za otroke. Ta ergonomična oblika in njegova formula brez topil je idealna za otroke.Za mlajše otroke pa je Pritt razvil poseben program: Pony in Pirate.

Zgodovina Pritt-a – nastanek svetovno znane blagovne znamke

2010

Uvedba ECOmfort korekturnega rolerja z ohišjem izdelanim iz 89% obnovljivih materialov. S tem je dosegel 3. mesto na sejmu v Hannovru 2010 za material leta na bio osnovi.
Istega leta je Pritt razkril tudi svoj novi roler za ponovno polnjenje, skupaj s korekturnimi rolerji s srednjim in stranskim nanosom, ki so približno 50%  narejeni iz reciklirane plastike.

2011

Pritt uvede novi “Best Pritt Stick Ever” (najboljši Pritt v stiku do zdaj), ki je zahvaljujoč svoji novi formuli bolj gadek in čistejši. Pa še najpomembnejše: še močnejši kot prej! Primeern je za vse vrste papirja in kartona.